Nieuws

Debitcard, een creditcard maar dan anders

Debitcard

Een debitcard is een goed alternatief voor de creditcard. Door gebruik te maken van een creditcard ga je in feite een schuld aan. Je betaalt iets vooraf en het wordt achteraf van je rekening afgeschreven. We hebben er al heel wat mensen door in de problemen zien komen. Maar soms ontkom je niet aan eenLees verder »

Sparen met KNAB

Ken je Knab? Inmiddels is Knab (onderdeel van Aegon BV) een gerenommeerde bank en bij veel ondernemers al geaccepteerd. Nee, wij hebben geen aandelen in Knab, maar willen je graag het voordeel van Knab meegeven die we bij een andere bank nog niet hebben gezien. Vaak heb je bij een bank een bankrekening en standaardLees verder »

Welke kosten zijn aftrekbaar?

Bij het ondernemen hoort ook investeren. Dit begint al met een laptop, werktas en telefoon om van start te kunnen gaan. Als je een eigen onderneming hebt, dan mag je zakelijke kosten opvoeren die aftrekbaar zijn van de winst uit onderneming. Weet jij welke kosten je mag aftrekken? In feite komt het er op neerLees verder »

Uren: zo ga je om met het urencriterium

Als zelfstandige heb je recht op een aantal voordelen, zoals gebruik maken van de startersaftrek. Hier tegenover stelt de belastingdienst wel de eis dat je minimaal 1225 uur per jaar werkt aan of voor je bedrijf. Ongeacht of je halverwege het jaar begint met ondernemen of aan het begin van het jaar, het criterium blijftLees verder »

‘Twee op de vijf Nederlanders heeft moeite met administratie’

Het nieuwsbericht van vanochtend luidde ‘Twee op de vijf Nederlanders heeft moeite met administratie.‘ In de afgelopen jaren is er veel veranderd als het gaat om de factuurstroom naar zowel ondernemers als de consument. Voor de digitale mensen is het een verademing dat alle facturen nu eindelijk via de mail binnenkomen. Veel softwarepakketten zijn erLees verder »

Jouw businessplan op één A4-tje

Als je je eigen onderneming begint, doe je dit vaak vanuit passie, liefde voor je vak en omdat je ervan overtuigd bent dat je de expertise bezit die organisaties nodig hebben. Aan de slag gaan met een ondernemingsplan is een flinke klus. Download maar eens een voorbeeld op internet en je komt al gauw opLees verder »

Samenwerken? Giet jullie afspraken in een overeenkomst

Het is altijd goed om een team om je heen te bouwen. Met ieders expertise kunnen jullie veel meer aan, waardoor jullie ook de mogelijkheid hebben om een bredere dienstverlening te leveren met een goed uur- of projecttarief. Hoe goed jullie ook kunnen samenwerken of vanuit een vriendschap iets zijn opgestart, het is altijd goedLees verder »

5 financiële valkuilen van ondernemen

Als je onderneemt doe je vooral datgene wat je leuk vindt, waar je passie ligt, datgene waar je energie van krijgt. Anderzijds vraagt ondernemen ook andere vaardigheden die je misschien niet direct beheerst. Die vaardigheden die je niet zo goed beheerst, worden dan je valkuilen. Ondernemen geeft je de ruimte om datgene te doen waarLees verder »

Acquisitiefraude, wat nu?

Acquisitiefraude bestaat al weer heel wat jaartjes. Diverse organisaties, tv programma’s en juristen hebben hun tanden er al eens ingezet. Daardoor leek het over de grootste storm heen te zijn, maar de laatste maanden kom ik het helaas weer veelvuldig tegen bij mijn klanten. Jammer, want het kost ontzettend veel geld. Maar wanneer is ietsLees verder »

Heb jij je verzekeringen geregeld?

Als ondernemer heb je te maken met verschillende soorten verzekeringen. Als ZZP-er heb je weer andere verzekeringen nodig dan een MKB-er en dan hangt het er ook nog van af in welke beroepsgroep je werkzaam bent. Ben jij goed verzekerd? Het rendeert om er elk jaar even voor te zitten en de balans opnieuw opLees verder »

Bezoekadres: Middelerf 10a 3851 SP ERMELO | info@financial-health.nl - 0341-55 48 80