‘Twee op de vijf Nederlanders heeft moeite met administratie’

Het nieuwsbericht van vanochtend luidde ‘Twee op de vijf Nederlanders heeft moeite met administratie.‘ In de afgelopen jaren is er veel veranderd als het gaat om de factuurstroom naar zowel ondernemers als de consument. Voor de digitale mensen is het een verademing dat alle facturen nu eindelijk via de mail binnenkomen. Veel softwarepakketten zijn er ook op ingericht dat facturen makkelijk kunnen worden geüpload of worden doorgestuurd naar een mailadres, waardoor de bestanden automatisch worden ingelezen. Het inscannen van bonnetjes en facturen is een tijdrovende klus, dus voor velen een enorme tijdwinst.

Liever op papier

Maar er is natuurlijk ook een groep mensen die nog steeds de volledige administratie op papier regelt en elk kwartaal netjes de map bij de boekhouder brengt. Dan is het belangrijk dat elke factuur die je binnenkrijgt geprint wordt en deze wordt weggelegd in een bakje of map, gemarkeerd als ‘nog te betalen’.

Extra mailadres aanmaken
Wat ook al orde kan scheppen in de chaos is een extra e-mailadres voor de facturen die je ontvangt. Een extra mailadres kun je aanvragen bij je hostingpartij. Het kost je misschien een paar euro per maand extra, maar het geeft je veel meer overzicht. Als zowel reclame, facturen en je dagelijkse mailstroom via één e-mailadres verloopt, dan zorgt dit al voor chaos. Ook voor reclamemail kun je een apart e-mailadres aanmaken of een aparte regel instellen, zodat je geselecteerde mails automatisch binnenkomen in een speciaal hiervoor aangemaakt map. Hier lees je hoe dit werkt.

Je bent goed in je vak, maar het bijhouden van je administratie komt er gewoon bij als je ondernemer bent. Het is dan ook niet iets om je voor te schamen als je dit niet op orde krijgt. Ieder zijn vak zullen we maar zeggen. Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van je administratie, download dan ons e-book. Heb je hulp nodig bij het overnemen van je boekhouding, neem dan even contact met ons op. Wellicht kunnen we je van dienst zijn.

Terug naar nieuws

Bezoekadres: Middelerf 10a 3851 SP ERMELO | info@financial-health.nl - 0341-55 48 80